Bedava veya Ucuza Steam&Origin Oyunu Elde Etmek

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere bedava ya da çok ucuz fiyatlara Steam ve Origin oyunları elde etmeyi anlatacağım. Bunun için 3 yolumuz var. 
1) Puan toplama ile oyun sahibi olma. (Ücretsiz)
2) İnternet üzerindeki çekilişlere katılmak. (Ücretsiz)
3) Bundle paket satın alma. (Ücretli)

1) PUAN TOPLAMA İLE OYUN SAHİBİ OLMA

Puan toplama ile oyun sahibi olmak için iki site var (bilinen). Bu sitelerdeki teklifleri veya görevleri yaparak puan topluyorsunuz. Topladığınız puanlar ile oyununuzu alıyorsunuz. Şimdi bu iki siteyi inceleyelim ayrı ayrı.

Tremorgames.com
Öncelikle siteye kayıt olmanız gerekiyor. Bu linke tıklayarak siteye kayıt olun. Daha sonra sitenin sağ üstündeki "Get Coins"e basarak puan kazanmaya başlayın. 
Resimde gördüğünüz kırmızıya alınmış yer teklif firmalarıdır. Buradan hepsini gezerek ücretsiz olanlarını yapıp puan kazanın. Videos kısmından video izleyerek puan kazanabilirsiniz. Video başına 5 puan verir ama videolar nadir çıkıyor. O yüzden takip etmeniz gerekiyor. Tasks kısmında ise görevler. Bu görevler 1,2,3. seviyelerin yapabildiği ve herkesin yapabildiği olmak üzere 4'e ayrılıyor. Görev yaptıkça seviyeniz artar. Daha sonra diğer görevlere girebilirsiniz. Tasklar da nadir çıkar. 
Bunların dışında arkadaş ekleyerek puan kazanabilirsiniz. Sitede oyun oynayarak da puan kazanılabiliyor ama Türkiye'de oyun ile puan kazanma kapatılmış. Yine teklif sayıları da az. Yani anlayacağınız Türkiye'de puan kazanmak diğer ülkelere oranla bir hayli zor. Diğer ülkelerde bir firmada 15-20 tane teklif varken, Türkiye'de ortalama 5-6 tane oluyor.
Siteye her girdiğiniz gün +1 puan alırsınız.

- Çift hesap kullanmak yasak. Anlaşıldığı takdirde banlanırsınız.
- Proxy ile girmeye çalışmayın. Site fark ediyor ve kapatmanızı istiyor.
- Telefon numarası isteyen teklifleri yapmamanızı tavsiye ederim.
- Daha çok online oyun tekliflerine bakın.
- Android uygulamalarını indirip kurma olanları yapın ancak sizi Google Play'e yönlendirirse yapın. Başka sitelerden indirmenizi isterse yapmayın.
-Bilgisayarınıza program kurmanızı isteyen teklifleri yapın ancak antivirüsünüz açık olsun. Eğer virüs bulursa programı kurmayın.

Ben ücretsiz teklifleri yaparak 4 günde 2555 puan yaptım. 2555 puanla 3 tane oyun alıp siteyle ilişkimi kestim. Allah bereket versin :) Sizin de yeterince puan topladığınızı varsayarak nasıl oyun alacağınızdan bahsedeyim. Sitenin üstündeki "Tremor Rewards" kısmına giriyoruz. Girdikten sonra "PC Games"i seçin ki yanlış şeyler almayın. Yanlışlıkla DLC (ek paket) falan alabilirsiniz. En yaygın platform Steam olduğu için onun üzerinden anlatacağım. PC Games kategorisi altındaki oyunlardan Steam Game, Steam Gift ve Steam Game Link olanlara bakacaksınız sadece. Burada daha rahat oyun seçebilmek için Sort by kısmından "Highest to Lowest"ı seçin. Bu şekilde en pahalı oyundan en ucuzuna doğru sıralarsınız.
Eğer Steam Gift ise, Steam hesabınızdan sitenin Steam hesabını (bot) arkadaş olarak eklersiniz. Takas penceresinden oyununuzu alırsınız.(Detaylı bilgi için forums kısmından bilgi alabilirsiniz). Eğer Steam Game Link ise, sitenin size vereceği linke tıklayıp mail adresinizi girersiniz. Oyunun keyi mailinize gelir.
-Satın aldığınız oyunu 0-48 saat içinde profilinizdeki "Items" kısmına gelir.
(2035 puana bu 3 oyunu aldım. Keyler 1 saat geçmeden geldi. Hiçbir sorun yaşamadım)

Şimdi diğer siteye geçelim.

Steampowers.net
Tremorgames ile mantık aynı. Bu linke tıklayarak kayıt olun. "Earn Points" kısmında teklifleri yaparak puan kazanın.
Tremorgames ile çok benzer olduğu için sadece farklarını anlatacağım.
Öncelikle bu sitede fark ettiyseniz teklifler daha az puan veriyor. Çünkü burada oyun satın alma sistemi biraz farklı. Tremorgames'te alacağınız oyunların fiyatını site belirlerken, burada oyun o an Steam'de kaç paraysa o fiyattan alıyorsunuz. 100 puan=1$ olarak kabul ediliyor. Yani istediğiniz oyun Steam'de 3$ ise, sitede 300 puan toplayarak o oyunu alabiliyorsunuz. Ayrıca eğer alacağınız oyun indirimdeyse, indirim fiyatı geçerli oluyor sitede de. Bu Tremorgames'e oranla daha avantajlı. Ancak burada sadece teklif ile puan kazanılıyor. Bir de sizin referansınız ile birisi kaydolursa... Henüz bu siteye kayıt olalı 2 gün oldu. 60 puan toplayabildim.

Yeterli puanı topladıktan sonra Steam'de istediğiniz oyunun linki kopyalayıp siteye yapıştırıyorsunuz ve satın alıyorsunuz. Henüz buradan oyun almadım ama sorun çıkmaz diye düşünüyorum.


2) ÇEKİLİŞ İLE OYUN KAZANMA

"Yok arkadaş bunlar karışık işler, başım ağrımasın, başka yol yok mu?" diyorsanız, burayı okuyun. Steam veya Origin'den çekilişlere katılma yoluyla oyunlar kazanabilirsiniz. Bunun için tavsiye edeceğim 3 site var.

GalaGiveaways'e kayıt olmak için herhangi bir şart yok. Kayıt olup çekilişlere hemen katılabilirsiniz. Çekilişlere katılmak için "Galapoints"e ihtiyacınız var. Galapointsleri "Refill" yazan çekilişlerden elde ediyorsunuz. O yüzden bunları her gördüğünüzde katılın. Üç tane çekiliş şekli var. Birincisi normal çekiliş. İkincisi Poker. Pokerde en iyi kartlara sahip olan kazanıyor. Üçüncüsü Extra Odds. Burada da normal çekiliş sistemi var fakat x10'a kadar katılım hakkı kullanabiliyorsunuz. Yani kazanma ihtimaliniz artıyor. Tabi çekilişin parası da 10 ile çarpılıyor.

Game Miner'a kayıt olmak için Steam hesabınızdaki oyunların toplam değeri en az 100$ (tam emin değilim) olmalı. Burada çekilişlere katılmak için coal (kömür) sahibi olmanız gerekiyor. Veya yıldız sahibi olup daha iyi çekilişlere katılabilirsiniz. Kömürler belli süreler sonunda hesabınıza ekleniyor.

Steam Çekiliş ise bir Türk sitesi. Henüz yeni bir site olduğu için katılımcı sayısı az. Yani kazanma ihtimaliniz yüksek. Siteye kayıt olmak için Steam'de en az 55 saat oyun oynamanız gerekiyor.  


3) BUNDLE SATIN ALMA

+ Bundle nedir?
- İçinde birden fazla oyun bulunan oyun paketi

Bu yöntem çok düşük miktarlara oyun satın alabilirsiniz. Bunun için iki site var bilinen. Bu iki sitenin birbirlerine göre avantajlı yönleri var. İkisini de takip edip çok düşük fiyatlara güzel oyunlar alabilirsiniz.

Bu site en bilineni. Bu sitenin en iyi yönü "Pay What You Want!"(İstediğin Kadar Öde) sistemi. Bu adamlar her hafta en az bir tane bundle paket çıkarıyorlar. Ve bu paketi kendi belirlediğiniz fiyata satın alıyorsunuz (asgari 1$). Yani ister 1$ verin, ister 100$... Ödediğiniz bu paraların bir kısmı yardım kuruluşlarına, bir kısmı oyun geliştiricilerine gidiyor.
Buradaki paketler genelde Indie oyunlardan (bağımsız yapımcılı) oluşuyor. Ama ne zaman nasıl bir paket çıkacağını bilemezsiniz. Ki bir keresinde Origin Bundle çıkarmışlar. Battlefield 3, Medal of Honor, Sims 3 4-5 Origin oyununu 1$'a alabildiğiniz sitedir kendileri. Ama siteyi iyi takip etmek lazım tabi ki.

Bu sitede Humble Bundle'a göre daha fazla paket çıkarılıyor. Fakat burada fiyatları site belirliyor. (€ cinsinden) Yani istediğiniz kadar ödeme seçeneği yok. Ancak başka bir yönden Humble Bundle'da genel olarak Indie oyunlar varken, burada çok çeşitli oyunlar var (RPG, FPS...)

İki site de %100 güvenlidir. Tavsiyem ikisinden birini seçmek yerine ikisini de takip edip fırsatları değerlendirmek.

Sorularınızı yoruma yazarak ya da iletişim sayfasından bana ulaşarak sorabilirsiniz. İyi günler.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FL Studio'da Ses Kaydı Yapma (Detaylı Anlatım)

Steam Oyun Taşıma

Terraria: İstediğiniz Eşyayı Hemen Bulun (Sandık Eşyaları)