Terraria: İstediğiniz Eşyayı Hemen Bulun (Sandık Eşyaları)

Merhaba arkadaşlar. Terraria'da bildiğiniz gibi çok büyük bir harita var (Large harita kullananlar için tabi). Bazen aradığınız şeyi bulmak çok zorlaşıyor. Veya daha çabuk güçlenmek istiyorsunuz. Bunun için -bilenler mutlaka vardır- MoreTerra adında bir yazılım var. Bu yazılım ile oynadığınız Terraria dünyasının haritasını resim formatında kaydedebiliyorsunuz. Programı buradan indirebilirsiniz.

Programın en büyük avantajı seçtiğiniz eşyaların bulunduğu sandıkların koordinatlarını vermesi. Peki oyunda koordinat göstermiyor. Sandıkları nasıl bulacağım diyorsanız cevap bu yazıda.

Öncelikle Adobe Photoshop programına ihtiyacınız var. Nasıl edineceğiniz size kalmış.

1) MoreTerra'yı açıyoruz ve oynadığımız dünyayı seçiyoruz.


2) Seçtikten sonra "Markers" bölümüne gelip haritada görünmesini istediğimiz materyalleri seçiyoruz (madenler, değerli taşlar vb.) Yalnız containers kısmı mutlaka işaretli olmalı. Image Output kısmında kaydetmek istediğimiz yeri belirleyip "Draw World"e basıyoruz


3) "World Information" kısmına geldiğimizde oynadığımız dünyadaki sandıkları koordinatlarıyla birlikte görebiliriz. Sandıkların yanındaki + işaretine basarak içlerinde neler olduğunu görebiliriz.


4) Eğer istediğiniz bir eşya varsa "Chest Finder" bölümüne gelip sol bölümden istediğiniz eşyaya/eşyalara çift tıklayıp sağ bölüme alın. Sonra sol bölümün hemen üstündeki "Filter Chests" kutucuğunu işaretleyin.


5) Bunu yaptıktan sonra tekrar "World Information" bölümüne geldiğimizde sadece seçmiş olduğumuz eşyaların bulunduğu sandıkları göreceksiniz. Sandıklardan herhangi birini seçin. Yanındaki koordinatlar işimize yarayacak. O yüzden bu programı kapatmayın. Örneğin ben (6943,1237) koordinatlarındaki sandığı seçtim


6) Photoshop'u açıyoruz ve "Dosya (File)" bölümünden "Aç (Open)"ı seçiyoruz.


7) Bilgisayara kaydettiğimiz harita resmini seçiyoruz.


8) Harita geldi gördüğünüz gibi.


9) Daha sonra "Pencere (Window)" bölümüden "Bilgi (Info ya da Information)"yi seçiyoruz.


10) Gelen pencerede koordinat düzlemi şekline basıyoruz.


11) "Pikseller"i seçiyoruz.


12) Bu işlemleri yaptıktan sonra harita üzerinde imleci dolaştırdığımızda, bilgi penceresinde imlecin koordinatlarını gösterecek. Bu şekilde sandığın yerini bulabilirsiniz.


Sonrasında oyuna girip sandığın olduğu yere gitmek kalıyor :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FL Studio'da Ses Kaydı Yapma (Detaylı Anlatım)

Steam Oyun Taşıma