ininal Hakkında Her Şey!

   Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere ininal'i (İnternette İndirimli Alışveriş Kartı) tanıtacağım. Merak ettikleriniz olursa alttaki yorum bölümünde veya iletişim adreslerimden bana ulaşabilirsiniz.
   ininal Mastercard tabanlı ING Bank'ın dağıtımını üstlendiği ön ödemeli bir karttır. 12 yaşın üstündeki herkes bu karta sahip olabilir.

*Ön ödemeli kart nedir?
-Alışveriş yapmadan önce karta bakiye yüklemek zorunda olduğunuz, herhangi bir banka hesabına bağlı olmayan karttır.

   Bu kart sayesinde Mastercard geçen her noktada (Marketler, Google Play, App Store, Steam ya da aklınıza neresi gelirse) rahatça alışveriş yapabilirsiniz. 18 yaşın altındakiler internetteki herhangi bir yerden alışveriş yaparken kredi kartı arama uğraşına girmeyecek.

Kartın Görünüşü


Kart no: Kartın ön yüzündeki 16 haneli numara
Son kullanma tarihi: Kartın ön yüzündeki Valid Thru yazan kısım (Yukarıdaki kartta 2020'nin 10. ayında kartın kullanım süresi dolacak)
CV2 kodu: Kartın arka yüzündeki 3 haneli kod

Kartı Alma ve Ücretlendirmeler

   Bu linkten ininal'in resmi internet sitesine ulaşabilirsiniz. Sitede de belirttiği gibi kartı shop.ininal.com sitesinden veya PTT, Migros, Tansaş, Teknosa gibi yerlerden alabilirsiniz. İlk önce kartı almayı anlatalım.

   Şayet ki kartı PTT'den alırsanız (Ki büyük ihtimal buradan alamayacaksınız çünkü PTT'ler bu konuda çok yardımcı olmuyor size. Bazen kart yok diyorlar, bazen sistemde hata var diyorlar ancak siz yine de PTT'den almayı deneyin) 5 TL kart ücreti + 10 TL (en az) ilk dolum koşuluyla 15 TL'ye kartı alabilirsiniz. İsterseniz daha fazla para verip karta daha fazla para yükletebilirsiniz. Ben dolum yapmayacağım deme şansınız yok. Kartı ilk alırken dolum yaptırmak şart.

   Şayet ki Migros'tan alırsanız 5 TL kart ücreti + 25 TL (en az) ilk dolum koşuluyla 30 TL'ye kartı alabilirsiniz. Yine aynı şekilde burada da dolum şart.

   Ücretlendirmelerden önce kartı aktif etmeyi anlatayım. Kart elinize geçtiğinde hemen alışveriş yapamıyorsunuz. Çok kolay olan aktif etme işlemini yapmanız gerekiyor. ininal.com sitesine girip yukarıdaki "Kart İşlemlerim" yazısına tıklıyorsunuz. Karşınıza çıkan adres ve şifre kutularının sağ altındaki "Hesap açın" yazısına tıklayıp bilgileri dolduruyoruz ve kartımızı aktif ediyoruz. Sonrasında alışverişimize başlayabiliriz.

   Şimdi ücretlendirmelere gelelim. ininal'in aylık 1 TL olmak üzere bir kart aidat ücreti var. Bu ücreti yalnızca kartınızın içinde bakiye varsa kesiyor. Kartınızda bakiye yoksa kesmiyor (Daha doğrusu kesemiyor). Eğer ki birkaç ay sonra para yüklerseniz önceki ayların aidat ücretlerini toplu olarak da kesmiyor. Yani kartı kullandığınız ay sayısı kadar ücret ödersiniz, tabi içinde para bırakmazsanız. Aidat dışında başka hiçbir ücret yok. Ama yükleme sırasında kesimler olabiliyor. Bunlar da tabi kart ile alakalı değil. Yükleme noktalarının ücretlendirip ücretlendirmemesine bağlı. Şöyle ki;

   eğer dolumu Migros'tan yaparsanız 2 TL dolum ücreti vermek zorundasınız. Ve sadece 25 ve katları şeklinde dolum yapabiliyorsunuz,

   eğer dolumu PTTmatik'lerden (PTT'nin ATM'leri) yaparsanız hiçbir dolum ücreti almıyor ve 5, 10, 20, 50, 100 ve 200 TL olarak yükleme yapabilirsiniz. Aslında 5 TL yükleyebilmeniz,  5 TL ve katlarını yükleyebilirsiniz anlamına geliyor. Kartı ATM'ye takarsınız, 5 TL yüklersiniz. Çıkarıp tekrar takarsınız, bir daha 5 TL yüklersiniz. Bu şekilde 5 TL ve katlarını yükleyebilirsiniz.

   Bunların dışında yine ininal.com'dan online bakiye yükleme yapabilirsiniz.

Bilinmesi Gerekenler

  • Karta (kullanım süresi boyunca) en fazla 2000 TL yükleyebilirsiniz. (Bir kartın kullanım süresi ortalama 30 ay civarı oluyor)
  • Kartın son kullanma tarihi dolduğunda kart kullanıma kapatılır. Yeni bir kart almanız gerekir.
  • Karttan para çekilmez.
  • Taksit yapamazsınız. Çünkü diğer ay para yükleyip yüklemeyeceğiniz meçhul.
  • Kart şifreniz kartınızın ön yüzündeki 16 haneli numaranın son 4 hanesidir. Kartınızın şifresini PTTmatik'lerden değiştirebilirsiniz.
  • Aynı isim ile istediğiniz kadar kart alabilirsiniz.


  • Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    FL Studio'da Ses Kaydı Yapma (Detaylı Anlatım)

    Steam Oyun Taşıma

    Terraria: İstediğiniz Eşyayı Hemen Bulun (Sandık Eşyaları)